preskoči na sadržaj

Osnovna škola Blato

 > Naslovnica
vijesti

Eksperimentalni program -ŠKOLA ZA ŽIVOT - OŠ Blato

Autor: Tonći Padovan, 3. 4. 2018. 20:52

Zajednička fotografija ravnatelja/ravnateljica  72 eksperimentalne škole sa ministricom.

Zagreb, 17. veljače 2018. godine  MZO 

Održan prvi edukativni skup za ravnatelje 72 škole koje su odabrane za eksperimentalno provođenje kurikularne reforme

 

Eksperimentalni program  " ŠKOLA ZA ŽIVOT "Prezentacija pomoćnice ministrice 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Na konferenciji za medije održanoj u OŠ Dragutina Domjanića  Sveti Ivan Zelina, 23.3.2018.  ministrica  znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divljak objavila je koje su škole odabrane za eksperimentalno provođenje kurikularne reforme te ostale novosti vezane uz  eksperimentalni  program    Informacije za škole i medije     https://mzo.hr

Otvoreno pismo  ministrice Divljak ravnateljima 72 eksperimentalne škole

​Zahvaljujemo što je naš rad prepoznat i što smo odabrani za provođenje eksperimentalnog programa.  Veseli nas  pružena prilika i povjerenje da svojim radom i znajem doprinesemo uspješnosti obrazovne reforme.

Znanja i iskustva stečena  u pilot projektu e-Škole, izgrađena  infrastruktura, dobivena  oprema  za učenike i učitelje veliki su motiv za sve nas.

T. Padovan. 

 [više]

CARNET-ov projekt "e-Škole"

Autor: Tonći Padovan, 11. 3. 2018. 12:55

CARNET-ov projekt

„e-Škole“ među

12 najboljih edukacijskih

projekata u svijetu

Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) proglasila je CARNET-ov pilot projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ jednim od 12 najboljih projekata u svijetu u području primjene IKT-a u obrazovanju za 2017. godinu u konkurenciji od 143 prijavljena projekta iz 79 zemalja.

Dodjela nagrada održana je danas u sjedištu UNESCO-a u Parizu, a kao predstavnice pilot projekta „e-Škole“ nazočile su joj Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja te Branka Vuk, pomoćnica ravnatelja CARNET-a za podršku obrazovanju, koje su ujedno i predstavile projekt okupljenima na svečanosti.

„Važnost tehnologije u današnjem svijetu i društvu neupitna je, a njeno korištenje u obrazovanju osigurava da učenici i u školi imaju prilike koristiti alate i način rada koji ih okružuju u svakodnevnom životu. CARNET već dugi niz godina predano radi na informatizaciji obrazovnih ustanova i poticanju uporabe IKT-a u učenju i poučavanju kroz niz programa, aktivnosti i projekata. Projekt e-Škole kruna je tih napora, a osobito smo ponosni što je kvaliteta projekta prepoznata i u velikoj konkurenciji na globalnoj razini. Radujemo se i aktivno pripremamo nastavak ovog pilot projekta uključivanjem još većeg broja škola za još snažniji doprinos razvoju hrvatskog obrazovnog sustava“ izjavila je Branka Vuk tijekom današnje dodjele UNESCO-ve nagrade, dodajući kako ovo priznanje ukazuje da su najbolja praksa i modeli koje provodi CARNET u sklopu pilot projekta „e-Škole“ prepoznati na globalnoj razini te da je kvaliteta kreativnih načina uporabe IKT-a u obrazovanju iznimno važna.

Nagrada „UNESCO King Hamad bin Isa Al-Khalifa“ od 2005. godine prepoznaje inovativne načine korištenja novih tehnologija u širenju obrazovnih mogućnosti kroz pružanje pristupa kvalitetnom obrazovanju te omogućavanje cjeloživotnog učenja. Nagradu financira Kraljevina Bahrein, a dodjeljuje se pojedincima i organizacijama koje provode izvrsne projekte s ciljem poboljšanja poučavanja i učenja u digitalnom dobu.

U sklopu dodjeljivanja nagrade međunarodni žiri odabire dva najbolja projekta i deset finalista, a svake godine natjecanje ima i specifičnu temu. Za 2017. godinu tema je bila „Korištenje IKT-a u svrhu sveobuhvatnijeg pristupa kvalitetnom obrazovanju“ te su posebno vrednovani projekti čiji je cilj omogućiti približavanje visokokvalitetnog obrazovanja socio-ekonomskim skupinama u nepovoljnijem položaju.

preneseno sa web  stranice  

https://www.e-skole.hr/hr/carnet-ov-projekt-e-skole-medu-12-najboljih-edukacijskih-projekata-u-svijetu/

11.03. 2018. g. 12:55

 

 [više]

Udruga Vincenca - Centar znanja Profetus - edukacija u OŠ Blato

Autor: Tonći Padovan, 16. 2. 2018. 17:01

Udruga Vincenca Blato u suradnji sa Centrom znanja Profectus 16 i 17. veljače 2018 . organizira edukaciju za učitelje, odgojitelje i roditelje djece s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju. Predavač je ravnatelj Centra znanja PROFECTUS, Darko Kobetić, prof.reh,
Edukacija se odvija u prostorima  ( zbornica )  O.Š. Blato  . 

2. dan edukacije  17.02. 2018.

 

1. dan  edukacije   ( foto;T.Padovan )

 [više]

Sve boje emocija

Autor: Tonći Padovan, 16. 2. 2018. 14:29

NAŠI  PROJEKTI - RADIONICE

Sve boje emocija

​autor: Miljana Đolanga, prof. pedagog-psiholog

Tijekom prosinca 2017. i siječnja 2018. učenici prvih razreda su u sklopu GOO nizom radionica na temu  „Mirno rješavanje sukoba“ prepoznavali, imenovali i  osvještavali kako se osjećaju i  kako uvažavaju i razumiju druge. Poznavanje emocija ključno je u samo-razumijevanju,  u stvaranju i održavanju zdravih odnosa s okolinom. Emocije su neodvojive od psihičkog i fizičkog zdravlja. One ugodne, ali i neugodne poput ljutnje, straha i tuge pružaju dragocjene informacije o odnosu sa svijetom i nama samima.

 [više]

English All Around 2018 - OŠ BLATO

Autor: Tonći Padovan, 13. 2. 2018. 08:14

Učenici  OŠ  Blato  pod vodstvom mentorica  profesorica engleskog jezika Marije Donjerković i Jelice Šeparović  i ove godine sudjeluju na natjecanju - festivalu  English all around – Celebrating passion for English,  kojeg je osmislila i organizira  Privatna umjetnička gimnazija u Zagrebu.

 Svi učenici osnovnih i srednjih škola mogu sudjelovati u bilo kojem od ponuđenih izazova: Film, Glazba, Priča, Drama, Izlaganje, Govorenje i Sricanje.

 Naši  učenici  natječu se  u više ponuđenih izazova:

Filmu, Priči, Drami i Sricanju. 

U  kategoriji   Filmski izazov  natječemo se  s dva filma  

Virtual identity  - Author: Lea Žanetić  i Nikola Bačić, OŠ Blato

Lumblija   -   Author: Nika Gavranić i Anja Sardelić, OŠ Blato

U  kategoriji   Izazov priče  natječemo se s dvije priče

The Seven Faces of me Author: Veronika Dovijanić, OŠ Blato

My virtual friend   Author: Ena Žanetić, OŠ Blato

 

 pozivamo Vas da pogledate naše filmove, pročitate priče te glasovanjem  podržite naše učenike i sudjelujete u odabiru  najboljih.

Facebook stranica natjecanja English all around

Natjecanja - OŠ  Blato -  ENGLISH ALL AROUND

 [više]

Terenska nastava osmaša u Vukovaru 21. - 23. siječnja 2018

Autor: Tonći Padovan, 23. 1. 2018. 20:52

 

Terenska nastava  za  osmaše  u  organizaciji MCDRV  - virtuarna šetnja 

 [više]

LiDraNo BLATO 2018

Autor: Tonći Padovan, 18. 1. 2018. 13:22

program

 BlaTo     LiDraNo     2018.

OŠ  Blato

26. siječnja 2018. godine

 [više]

UPIS - PREDUPIS U PRVI RAZRED Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tonći Padovan, 17. 1. 2018. 13:58

REPUBLIKA HRVATSKA

ŽUPANIJA DUBROVAČKO – NERETVANSKA

OPĆINA BLATO

 

OSNOVNA ŠKOLA BLATO

KLASA: 602-02-09/17-1

UR.BROJ: 2138-24-09/17-09-1

Blato, 17. siječnja 2018.

  

OBAVIJEST

 

PREDUPIS DJECE U PRVI RAZRED ŠKOLSKE GODINE 2018/2019

 

 

Temeljem  OBAVIJESTI o upisu djece u I. razred školske godine  2018./2019. u osnovne škole na području Dubrovačko-neretvanske županije   i PLANA upisa djece u I. razred školske godine 2018./2019. u osnovne škole na području  Dubrovačko-neretvanske županije: 

 

 

  Pozivamo roditelje/skrbnike djece dorasle za upis u prvi razred  u školskoj  2018./2019. godini sa upisnog područja  OŠ  Blato da podnesu „Zahtjev za uvrštavanje djeteta u popis djece školskih obveznika“ u Osnovnoj školi Blato.  Zahtjevi se podnose:  29.,30. i 31. siječnja 2018. godine u vremenu  od 08 – 14 sati.

 

 

 [više]

ZIMA U OŠ BLATO

Autor: Tonći Padovan, 17. 1. 2018. 11:02

Tijekom zimskog odmora učenika  u OŠ  Blato, 9. 10. i 11. siječnja  2018 održan je program  pod nazivom ZIMA   2018  U OŠ BLATO, koji je sadržavao  radionice, predavanja, projekcije filmova i slušanje zvučnih knjiga  iz lektire. Program je bio namjenjen  učenicima i  učiteljima škole. 

Program i fotografije

 

 [više]

VEČER MATEMATIKE U OŠ BLATO

Autor: Tonći Padovan, 7. 12. 2017. 12:13

7. prosinca  2017. godine  u 18  sati  u  OŠ  Blato  VEČER  MATEMATIKE

 [više]

VUKOVAR

Autor: Tonći Padovan, 16. 11. 2017. 15:11

 

Vukovar  u  OŠ  Blato -  poštovanje - ponos - tuga - sijećanja.

Danas 17. studenoga 2017. godine učenici, učitelji i zaposlenici OŠ Blato prigodnim su programom " I naše mjesto svijetli za Vukovar " obilježili Dan sijećanja na Vukovar.

Pano na ulasku u školu: T.G. i F.C.

Fotografije

 [više]

Svjetski tjedan Svemira u Osnovnoj  školi Blato

Autor: Tonći Padovan, 13. 10. 2017. 14:17

Svjetski tjedan Svemira u Osnovnoj  školi Blato od 04. - 10. listopada

piše: Zoran Sardelić, dipl. inž.elek. učitelj mentor Tehničke kulture i Informatike fotografije: T.P.M            

Svjetski tjedan svemira se obilježava svake godine od 4. - 10. listopada. Ove godine po prvi put ovoj hvale vrijednoj akciji pridružili su se učenici sa svojim učiteljima Osnovne škole Blato sa nizom provedenih aktivnosti od 3. do 8. razreda.

 [više]

OLIMPIJSKI DAN U OŠ BLATO

Autor: Tonći Padovan, 2. 10. 2017. 12:12

 [više]

DAN KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OŠ BLATO

Autor: Tonći Padovan, 2. 10. 2017. 11:38

Uz pjesmu, igrokaz, molitvu i blagoslov danas smo u OŠ  Blato  obilježili  Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i rada ljudi.

Dječji župni zbor STOPE  pod vodstvom vjeroučitejice S,M Juliane Beretić - pjesmom, učenici drugih razreda koje su uvježbale učiteljice Marija Padovan i Dijana Joković - igrokazom  i  molitvom koju je predvodio prečasni župnik  don Željko Kovačević   zahvalili smo se na bogatstvu plodova kojima nas daruje zemlja  i  ljudski rad.

Naš zajednički stol na kojeg donosimo darove za naše starije u Domu Majka Marija Petković  i   Domu za odrasle, za djecu u Dječjim vrtićima  i potrebitima ponovno je bio prepun raznovrsnih proizvoda, kruha, peciva, slastica  i voća, koji su svojom izradom, izgledom i pakiranjem pokazali izuzetnu pažnju i ljubav roditelja na čemu im od srca zahvaljujemo jer bez njihove podrške i truda bili bi nemoćni.

Blagoslovom zajedničkog stola, hrane i učesnika programa završio je prvi dio programa, a koji je nastavljen sukladno kurikulumu, planu i programu nastavom u prirodi.

  

 [više]

EUROPSKI DAN JEZIKA U OŠ BLATO

Autor: Tonći Padovan, 28. 9. 2017. 01:13

Na inicijativu Vijeća Europe, Strasbourg, Europski dan jezika obilježava se svake godine od 26. rujna 2001.

Europski dan jezika  u OŠ   Blato !                                                                     

Film    Šetnja Blatom  2017 !

 
 
 
 [više]

Ministrica Divjak učenicima i učiteljima: Stvarajmo zajedno školu za život, a ne ocjenu

Autor: Tonći Padovan, 3. 9. 2017. 09:16

Dragi učenici, poštovani učitelji i nastavnici, odgojitelji, odgajatelji, stručni suradnici, pomoćnici u nastavi i ravnatelji i, naravno, dragi roditelji!

Iskreno mi je zadovoljstvo i radost pozdraviti vas na početku ove pedagoške i školske godine.

Prije svega, pozdravljam ovogodišnje 'prvašiće' želeći im dobrodošlicu u školske klupe, kao i početak jednoga novog poglavlja života ispunjenog izazovima i radostima te učitelje i nastavnike koji će im, zajedno s roditeljima, biti stabilna potpora u učenju i odrastanju.

Hrvatska doista ima vrsne i vrijedne učitelje i nastavnike, odgojitelje i odgajatelje, stručne suradnike i ravnatelje. Upravo zbog njih neizmjerno mi je drago što u posljednjih godinu dana tema obrazovanja dominira od razgovora uz kavu u lokalnom kafiću, stručnih diskusija diljem naše male, ali lijepe zemlje, pa sve do medija koji uporno od svih političkih aktera traže jedinstvo u izlasku iz ideoloških rovova i stavljanju sadržaja znanosti i obrazovanja u prvi plan.

Istina je da Hrvatska više nema vremena za čekanje, već je vrijeme za entuzijazam, optimizam, kreativnost, ali i težak zajednički rad.

Imajući to na umu, kada sam prije nešto manje od 100 dana stupila na ovu zahtjevnu i odgovornu ulogu ministrice, odlučila sam da oko mene mora biti snažan, stručan, heterogen i doista motiviran tim ljudi koji mogu napraviti prijeko potrebni iskorak u obrazovanju zajedno s našim učiteljima, profesorima i znanstvenicima. Upravo zbog tih razloga od početka smo krenuli odlučnim tempom i prebacili u petu brzinu.

Od školske godine 2018./19. diskete napokon odlaze u ropotarnicu povijesti i okrećemo se odgajanju kreativnih mladih ljudi koji nisu samo pasivni korisnici tehnologije. Okrećemo se izgradnji algoritamskog razmišljanja i kreativnih načina rješavanja problema s kojima se mladi ljudi suočavaju svakog dana. 

Od školske godine 2018./19. moj osobni cilj, ali i glavni cilj mojeg tima, ulazak je kurikularne reforme u škole u obliku pilot-projekta, kako je i zamišljeno Strategijom znanosti, obrazovanja i tehnologije koju je usvojio Hrvatski sabor.

Čeka nas puno posla i svjesni smo izazova, no od Ministarstva i mene, kao i do sada, možete očekivati veliki entuzijazam, pozitivnu energiju i hrabrost u suočavanju sa svime što nam predstoji jer od odgovornosti nemamo namjeru bježati. Za to nam treba i vaša pomoć kao nositelja promjene budući da samo međusobnim poštovanjem i ustrajnim radom, zalaganjem i povjerenjem možemo unaprijediti odgojno-obrazovni sustav.

U učenju i poučavanju želim vam ushićenost, kreativnost i marljivost, a na putu k usvajanju novog znanja neka vas u stopu prate zaigranost, radoznalost, otvorenost i ono najvažnije – tolerancija.  Hrvatska još uvijek uči kako biti tolerantna i zato je važno da takav pogled na svijet krene upravo iz škole koju pokušavamo izgraditi. Školu za život, a ne za ocjenu!

I za kraj, nemojte zaboraviti da prilika za promjenu i iskorak ne postoji, nju stvaramo sami!                                            

Vaša ministrica, Blaženka Divjak

 [više]

DAN OŠ BLATO -

Autor: Tonći Padovan, 1. 6. 2017. 15:01

Suzbijanje korupcije u Hrvatskoj u srednjem vijeku.
Izložba na temu " Suzbijanje korupcije u Hrvatskoj u srednjem vijeku"  postavljena je u hodnicima OŠ  Blato povodom dana  OŠ  Blato, a na istu temu  Zorislav Antun Petrović - iz  Instuta za kulturu i etiku  održao je predavanje učenicima osmih razreda. 
 [više]

GIMNASTIČARI ŠŠD OŠ BLATO BRONČANI NA DRŽAVNOM NATJECANJU

Autor: Tonći Padovan, 24. 5. 2017. 09:30

Državno natjecanje  u  sportskoj  gimnastici

bronca  gimnastičarima  OŠ  Blato

Osijek  je u srijedu 17. svibnja 2017. bio domaćin Završnice Državnog prvenstva školskih sportskih društva u gimnastici. Na natjecanju je sudjelovalo 13 ekipa dječaka i 16 ekipa djevojčica. Svaka ekipa je plasman na natjecanje stekla pobjedivši na prvenstvu svoje županije.

OŠ Blato je vrlo uspješno nastupila na Završnici Državnog prvenstva  u konkurenciji dječaka  i osvojila  3. mjesto i brončanu medalju.  

 

 

 

 [više]

ODRŽANA XXIX. SMOTRA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA DUBROVAČKO NERETVANSKE ŽUPANIJE

Autor: Tonći Padovan, 23. 5. 2017. 15:11

ŽUPANIJSKA  SMOTRA UČENIČKIH  ZADRUGA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE
ZBIRNA LISTA VREDNOVANJA
Blato, 23. svibnja 2017.
REDNI BROJ 
UČENIČKA ZADRUGA, ŠKOLA I MJESTO
BODOVI  najviše 50 odova srednja vrijednost 
osvojeno mjesto RANG
1.
UZ KONOBA,
OŠ BLATO, BLATO
47.3
1.
2.
UZ IZ BAJULA,
SŠ BLATO, BLATO
46.6
2.
3.
UZ PITOSPORA,
OŠ IVANA GUNDULIĆA, DUBROVNIK
46
3.
4.
UZ CRVENI ŽDRAL,
OŠ STJEPANA RADIĆA, METKOVIĆ
42.3
4.
5.
UZ MEJA, OŠ VELA LUKA, VELA LUKA
40.6
5.
6.
UZ MALA LIKOVNA RADIONICA,
OŠ FRA. ANTE GNJEĆA, STAŠEVICA
24
6.

 

 [više]

59. DRŽAVNO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA Primošten 2017

Autor: Tonći Padovan, 12. 4. 2017. 14:22

Nikola Bačić na 59. državnoj smotri mladih tehničara

Učenik osmog razreda, Nikola Bačić, sudjelovao je ove godine na državnom natjecanju iz tehničke kulture kao županijski prvak u kategoriji Elektrotehnika.

Državno natjecanje je bilo u Primoštenu od 29. do 31. ožujka gdje je Nikola ponosno predstavio svoju školu. Za sudjelovanje na natjecanju dobio je pohvalnicu od  organizatora Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatske zajednice tehničke kulture

 [više]

Održano natjecanje English All Around 2017

Autor: Tonći Padovan, 5. 4. 2017. 14:33

Natjecanje English All Around 2017

 

Učenici Osnovne škole Blato, pod vodstvom profesorice Jelice Šeparović sudjelovali su na državnom natjecanju iz engleskog jezika „English All Around“, u organizaciji Privatne umjetničke gimnazije u Zagrebu.

Natjecalo se 17 osnovnih i 15 srednjih škola. Na natjecanju u Zagrebu, 25. i 26. ožujka sudjelovalo je 12 učenika OŠ Blato, i to u pet kategorija.

Pošto je natjecanje iziskivalo određene troškove, bilo je neophodno tražiti financijsku potporu od sponzora, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo.

 [više]

English All Around

Autor: Tonći Padovan, 22. 3. 2017. 13:02

Učenici  OŠ  Blato  pod vodstvom  prof.  Jelice Šeparović sudjelovat će 25. i 26. ožujka 2017. godine  u Zagrebu,na natjecanju- festivalu English all around – Celebrating passion for English,  kojeg je osmislila i organizira  Privatna umjetnička gimnazija u Zagrebu nastavljajući kategorije ranijeg natjecanja English in Action    UMNA.

Facebook stranica natjecanja English all around

 

Naši  učenici  natječu se  u više kategorija, a jedna od njih je Filmski izazov

te vas pozivamo  da pogledate prijavljene filmove  i glasovanjem sudjelujete u odabiru  najboljeg.

 

 

 [više]

Učenici OŠ Blato na Županijskom natjecanju iz tehničke kulture

Autor: Tonći Padovan, 6. 3. 2017. 00:45

U petak, 03. ožujka 2017. godine,  u Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću, održano je Županijsko natjecanje iz tehničke kulture.

 

Nikola Bačić osvojio prvo mjesto i time stekao pravo sudjelovanja na državnom natjecanju.

Ante Petković i Nikola Bertalan su osvojili 3. mjesto u svojim kategorijama.

 [više]

Zimski STEM auto u Osnovnoj školi Blato

Autor: Tonći Padovan, 8. 2. 2017. 18:51

U srijedu, 08. veljače u našoj školi održana je veoma uspješna radionica robotike koju je održao gospodin Vlado Lendvaj iz udruge Institut za razvoj i inovativnost mladih – IRIM iz Zagreba.

Na radionici su sudjelovali učenici 4., 5. i 6. razreda.

„Zimski STEM auto“ je projekt IRIM-a u kojem njihovi edukatori putuju po Hrvatskoj i održavaju besplatne radionice robotike. Zainteresirani jedino trebaju popuniti prijavnicu, prikupiti djecu i osigurati prostor gdje se može održati radionica budući da oni svu potrebnu opremu nose sa sobom.

U ovom ciklusu STEM auta cilj im je otići u manja mjesta po Dalmaciji i otocima kako bi pružili nove i zanimljive aktivnosti djeci, pokazati da robotika i programiranje nije nešto teško i komplicirano, već zanimljivo i korisno. 

( tekst Zoran.S.  fotografije Tonci P.M.)

 [više]

Večer matematike 1.prosinca 2016. u OŠ Blato

Autor: Tonći Padovan, 24. 11. 2016. 16:18

 [više]

Svjetski dan borbe protiv dijabetesa u OŠ Blato

Autor: Tonći Padovan, 15. 11. 2016. 11:31

Obavijest  učenicima, učiteljima, roditeljima, administrativnom i tehničkom osoblju OŠ Blato:

Predmet:  SVJETSKI  DAN  ŠEĆERNE BOLESTI

Poštovani !

Svjetski dan borbe protiv dijabetesa obilježava se 14. studenog, a u našoj školi zahvaljujući  „Domu zdravlja dr. Ante Franulović“  16. studenog  2016. G. u srijedu u vremenu od  8:30  do  9:30  provodit će se  akcija mjerenja šećera u krvi za učenike  šestih, sedmih i osmih razreda, kao i za druge učenike i uposlenike koji iskažu želju za istim.

            Mjerenje se obavlja prije konzumiranja hrane   ( na prazan želudac ), kako bi  dobiveni rezultat bio valjan.

Molim učenike da o ovoj akcije izvijeste roditelje i zatraže suglasnost.  U školu ne treba donositi suglasnost roditelja za sudjelovanje u akciji, već samo ako roditelji

ne  žele da njihovo dijete sudjeluje učenici su dužni donijeti  potpisanu izjavu ili roditelji nazvati u školu ili na e-mail   tonci.padovan@skole.hr

Ravnatelj:

Tonći  Padovan

 [više]

OBAVIJEST-VJEŽBA CIVILNE ZAŠTITE u OŠ BLATO

Autor: Tonći Padovan, 2. 11. 2016. 12:43

  Dana 3. studenoga (četvrtak) 2016. godine u 13,00 sati će se održati vježba civilne zaštite „Požar u Osnovnoj školi Blato 2016.“ sa završetkom u 14,30 sati.

Vježba evakuacije i spašavanja u OŠ Blato  - fotografije -  DUZS 112

DVD   Blato  fotografije

GDCK  - Korčula  - fotografije

GSS- Orebić  

Tema vježbe je angažiranje i koordinacija žurnih službi u slučaju požara i eksplozije u Osnovnoj školi Blato. Opći cilj pokazne vježbe je provjera spremnosti i osposobljenosti sudionika vježbe, a posebni ciljevi su praktičnim radom na terenu provjera razine osposobljenosti operativnih snaga i pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite u slučaju požara u osnovnoj školi i to: gašenje požara, spašavanje povrijeđenih, trijaža i pružanje hitne medicinske pomoći, transport i hospitalizacija povrijeđenih, evakuacija i zbrinjavanje i potraga za nestalim osobama.

U izvedbi vježbe će sudjelovati Stožer civilne zaštite Općine Blato, Postrojba civilne zaštite opće namjene Općine Blato, Županijski centar 112, DUZS PUZS Dubrovnik, Osnovna škola Blato, Dječji vrtić Blato, PU DNŽ PP Korčula, DVD Blato, Zavod za hitnu medicinu DNŽ, HGSS Stanica Orebić, Gradsko društvo Crvenog križa Korčula.

Za vrijeme izvođenja vježbe biti će zatvorena 1. ulica od „Buća“ do križanja sa 32. ulicom.

 

 [više]

Blagdan sv. VINCENCE DAN OPĆINE BLATO

Autor: Tonći Padovan, 27. 4. 2016. 14:07

 [više]

CUC 2015 "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola

Autor: Tonći Padovan, 2. 12. 2015. 02:35

Svečano potpisan ugovor između predstavnika Dubrovačko-neretvanske županije, CARneta i škola s područja naše Županije koje su odabrane za sudjelovanje u pilot projektu „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ 

http://cuc.carnet.hr/2015

https://www.facebook.com/CARNet.CUC/?fref=photo

 

 [više]

LiDraNo 2018

Autor: Tonći Padovan, 6. 2. 2018. 08:42

     26. siječnja 2018. godine u Dvorani  Samostana DRUŽBE KĆERI MILOSRĐA III. sam. red. SV, FRANJE,  u          organizaciji  OŠ  Blato  održana je dramski dio  ovogodišnjeg susreta  LiDraNo  Blato  2018.

       U samostalnim i skupnim scenskim nastupima  nastupilo je  pedeset  učenika u  11 samostalnih scenskih nastupa (        monolozi, kazivanje poezije, recitacije ). 4  skupna scenska nastupa ( igrokaz, scenska  igra )  i  jednoj  radio igri.

    Do detaljnijeg  izvještaja sa  Lidrana  2018  objavljujemo  fotografije predloženih samostalnih i skupnih scnenskih nastupa na Županijski  susret  Lidrano, koji će se održati  u Kazalištu  Marina Držića u Dubrovniku  u utorak 13. veljače 2018. godine.  foto TPM  CC

 [više]

OŠ Blato e-Škola

Autor: Tonći Padovan, 23. 2. 2015. 18:51

Rezultati odabira prijavljenih škola na Javni poziv za sudjelovanje u pilot projektu e-Škole

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet objavila je nazive prvih 150 škola koje će se u sljedeće tri godine uključiti u pilot projekt "e-Škole: Razvoj sustava digitalne zrelosti škola". U relativno kratkom roku, do 20. siječnja 2015. godine, prijavilo se ukupno 705 škola. Od 630 škola koje su zadovoljile nužne uvjete, odabrano je ukupno 150 škola, među kojima je  OŠ Blato.

U prvoj fazi, već na jesen 2015. godine, uključit će se prvih 20 škola, dok će se ostalih 130 škola uključiti početkom 2016. godine.

 

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 LIDRANO Blato 2018

     26. siječnja 2018. godine u Dvorani  Samostana DRUŽBE KĆERI MILOSRĐA III. sam. red. SV, FRANJE,  u          organizaciji  OŠ  Blato  održana je dramski dio  ovogodišnjeg susreta  LiDraNo  Blato  2018.

       U samostalnim i skupnim scenskim nastupima  nastupilo je  pedeset  učenika u  11 samostalnih scenskih nastupa (        monolozi, kazivanje poezije, recitacije ). 4  skupna scenska nastupa ( igrokaz, scenska  igra )  i  jednoj  radio igri.

    Do detaljnijeg  izvještaja sa  Lidrana  2018  objavljujemo  fotografije predloženih samostalnih i skupnih scnenskih nastupa na Županijski  susret  Lidrano, koji će se održati  u Kazalištu  Marina Držića u Dubrovniku  u utorak 13. veljače 2018. godine.  foto TPM  CC

 

Ivan  Žuvela 3.r.   OŠ Vela Luka                 Marija  Botica 8.r.OŠ Petra Kanavelića                                                    . 

Začarani mandolinist   OŠ  Smokvica -2.r      Duge gaće  4.r.  OŠ Petra Kanavelića 

 Marijo Tulić   SŠ  Petra Šegedina 


ČESTITKA


Momčilo Popadić 1947 - 1990

   Momčilo Popadić   70 godina

   Momčilo Popadić Pop, Pope ili Momo (Blato na Korčuli, 25. ožujka 1947. - Split, 20. studenog 1990.),    

  poznat kao autor brojnih tekstova hrvatskih evergreena (npr. "Oprosti mi, pape"), hrvatski je novinar,    književnik,   pjesnik i esejist.[1] Hedonizam njegova pisanja, Momčila Popadića svrstava u doajene splitske pisane riječi zlatnog doba 70-ih i 80-ih godina 20. stoljeća, kao i činjenica da je pisao jednako kao što je i živio, da mu je poezija bila što i disanje, da je živio za pisanje i od pisanja.  izvor Wikipedija o M Popadiću

.........

lastavice su napustile ovu kuću

gnijezda su vec suha i sipka i

trune se kao nepouzdan lapor

vlaga sol i sumorna tišina kaplju 

niz krov stepenice okna zidove

magla se nevoljko spušta

na ovu kuću                           

mrzovoljno se naslanja noć

na ovu kucu                           

i skupa s njom postajem samo boca 

 davnog prošeka 

što blijedi

što odlazi

što ostaje  

samo voda i talog 

i pluto 

 

Momcilo Popadic   ( 1947 - 1990)

 

Tekstovi o Momi     

Nastavni materijal  M Popadić  ( T. Padovan )

 

 


DAN ŠKOLE 2016

    OŠ  BLATO 

  od 2. lipnja 2016.

 DAN  ŠKOLE

   PROJEKTNI DAN

   IZLOŽBE

   Priredbe i športski susreti

   Program

 

 

DAN  ŠKOLE ( klikni )

  Dječja klapa  -MANINA -

   

  


Kraj nastavne godine OBAVIJEST
27. lipnja 2016.   I ponedjeljak I                                   Završna školska  svečanost
19:00   sati  Dom kulture.                        Podjela svijedodžbi  osmašima,  podjela diploma, pohvalnica  i nagrada  4 - 8 r    

05. srpnja 2016.  I  utorak I                                   Podjela  svijedodžbi   1 - 7 razreda
9:00   sati  OŠ Blato                            Podjela svijedodžbi  učenicima od  1  - 7  razreda -  

  Preuzimanje narudžbenica  za  narudžbu radnih bilježnica  posredstvom  NN  

 06 - 08. srpnja  2016.   OŠ  Blato        Zaprimanje  narudžbenica  u OŠ Blato          08 - 14:00   sati  - nastavnička knjižnica                                              

UPISI U SREDNJU

Početak ispisa prijavnica 6.7.2016.

8.7. 2016. Krajnji rok za zaprimanje potpisanih prijavnica (učenici   - roditelji donose  u školu )

Brisanje s lista kandidata koji nisu zadovoljili preduvjete ili dostavili  potpisane prijavnice


Galerija slika

Album: Olimpijski dan u OŠ Blato

[1]
Prezentacija

Preuzmi sliku

Preuzmi sliku

Preuzmi sliku

Preuzmi sliku

Preuzmi sliku

Preuzmi sliku

Preuzmi sliku

Preuzmi sliku

Preuzmi sliku[1]Županijska smotra učeničkih zadruga Dubrovačko- neretvanske županije

Blato  14. travnja  2016. g.   Trg dr. Franje Tuđmana

11:00   do    13:00   sati

O  smotri na stranicama  OPĆINE  BLATO   www.blato.hr


Javna pozivi -ponude
„Aktivni mladi protiv nasilja“

Poštovani/e,
s ponosom vam predstavljamo 5 edukativnih video reklama koje su
vršnjački edukatori udruge Zora u sklopu projekta „Aktivni mladi protiv
nasilja“ izradili kako bi educirali svoje vršnjake, ali i širu javnost.

Teme edukativnih video reklama su:
vršnjačko nasilje
https://www.youtube.com/watch?v=ZJb3YxjxUWo
nasilje u obitelji https://www.youtube.com/watch?v=e_OGHnyaw_0
nasilje u vezi https://www.youtube.com/watch?v=K9o8uwSxxtU
cyberbullying https://www.youtube.com/watch?v=nmFxv4gYF6g
podrška kome se obratiti ukoliko dođe do nasilja
https://www.youtube.com/watch?v=3Qy0znLT0AQ

 
 
Važne obavijesti
PREVENCIJA OVISNOSTI

Brošura za roditelje

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET
Kalendar
« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

e- Škole Pilot Projekt

 

Ponude i javni pozivi
Najave sjednica

 

XI. SJEDNICA  UV   OŠ  BLATO 

7. ožujka 2018. u 16:30 sati.

 

Zatraži pomoć - prijavi

NAJAVE
Do kraja školske godine
OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA

Zanimljivo i zabavno

MEMORI   GLAGOLJICA

 

Rezultati LiDraNo 2016

 

 

 

ZAŠTITA DJECE NA INTERNETU

kurikulum.petzanet.hr/VirtualnaUcionica

kliknite na donju sliku - poveznicu

NOTICA glazbeni mjesečnik

Pred nama je  prvi broj NOTICE

Kliknite na naslovnicu kako bi pročitali list i poslušali glazbene primjere.

Aktualno

Office365

Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu.

 

Svim učenicima, učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola omogućen je besplatan pristup alatima Office 365, koji ostvaruju uz korištenje svog elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr (kao za ocjene.skole.hr). Korisnici se sa svojim podacima prijavljuju  na adresi https://office365.skole.hr  i time dobivaju pristup svim Office 365 alatima i aplikacijama, i na računalu kod kuće, kao i u školi.
Tražilica
Forum
Korisni linkovi


Iz drugih izvora
CMS za škole logo
Osnovna škola Blato / 1. Ulica 25/2, HR-20271 Blato / os-blato.skole.hr / ured@os-blato.skole.hr
preskoči na navigaciju