preskoči na sadržaj

Osnovna škola Blato

CHILDREN RIGHT

Ove školske godine, OŠ Blato sudjeluje u međunarodnom eTwinning projektu pod nazivom „Think with STEAM“. Organizator projekta je škola iz Turske koja je uz škole iz Hrvatske, Grčke, Turske, Španjolske, Poljske i Srbije ukazala povjerenje i priliku za usvajanje novih znanja i stjecanje novih iskustava te novih prijateljstava. Tijekom 8 mjeseci trajanja projekta, naši učenici su imali priliku upoznati prijatelje iz drugih zemalja, kroz razgovor preko Twinspace-a i Whatsapp-a su razmjenjivali iskustva, zajednički su pristupali rješavanju problema i predstavili su svoju školu na najbolji mogući način. Uz učiteljicu prirode Kristinu Sardelić, jedanaest učenika 6.-tog B razreda je imalo priliku biti dio ove priče, Ana Bačić, Božena Bačić, Dea Bosnić, Ena Bosnić, Dragana Andrijić, Ena Vincetić, Gabriel Sardelić, Katarina Petković, Mia Agović, Nina Petković i Nina Žanetić. Sudjelovanjem u ovom projektu učenici su stekli nova znanja iz područja znanosti, umjetnosti, matematike, informatike i engleskog jezika koji je bio radni jezik za sve aktivnosti. Pođite s nama na putovanje kroz projekt „Think with STEAM“ koji je bio predivno i nezaboravno iskustvo za sve nas.

 

Knjiga o dječjim pravima i odgovornosti - https://www.storyjumper.com/book/read/129670142/THINK-WITH-STEAM

 


Članak učiteljice Dijane Ančić na portalu skole.hr

European Quality Label - VIRTUAL BOOK CLUB


IGRE, PJESME I PLESOVI OD TRADICIJSKOG DO SUVREMENOG

European Quality Label  za  projekt

 


Quality label za OVER MY DREAM

 

eTwinning projektu  OVER MY DREAM  kojeg je realizirala  učiteljica

savjetnica Dijana Ančić sa  svojim učenicima dodijeljena je  Quality label.

Čestitke na uspješno odrađenom projektu  i uspješnom predstavljanju OŠ Blato  u 

eTwinning obitelji.

Zahvaljujući  radu i uspješnosti učitelja  OŠ  Blato  ponosni smo nositelji u ovoj školskoj godini naziva eTwinning škola.

 

 


VIRTUAL BOOK CLUB

Projektima VIRTUAL BOOK CLUB I  DigiTeens  , kojeg je u OŠ Blato realizirala učiteljica mentor Jelica Šeparović  dodjeljena je  e Twinning   oznaka kvalitete.

Čestitamo mentorici Jelici i njenim učenicima  i zahvaljujemo na promicanju ugleda OŠ  Blato.

 


Breakfast Culture projekt

Tijekom ove školske godine deset učenika 8. b razreda ( Ema Č., Antea Ž., Karlo P., Lucia Ž., Marko Ž., Ivan B., Lana F., Vuka Š., Dea P. i Matej R.) sudjelovalo je u e Twinning projektu Breakfast Culture . Pod mentorstvom učiteljice Katarine Kovačić istraživali su i upoznali jela koja se tradicionalno jedu za doručak u različitim zemljama i kulturama. Nakon što su predstavili doručak svoje zemlje, radili su u miješanim ekipama koje su činili i učenici ostalih škola sudionica projekta iz Italije i Turske. Takvim radom proširili su svoj vokabular, poboljšali svoje jezične vještine te upoznali i koristili različite web 2.0 digitalne alate. Tijekom projekta posebno je istaknuta važnost doručka i pravilne prehrane. Sve aktivnosti i radovi učenika prikazani su u našem virtualnom e-magazinu – poslušajte, pogledajte, zaigrajte i naučite nešto novo!

        https://online.fliphtml5.com/ebijm/hkto/


eTwinning projekt "Digiteens"

U zajedničkoj aktivnosti četrnaest škola koje sudjeluju u eTwinning projektu "Digiteens", objavljena je e-knjiga " A Day of an eTwinner". Svaka škola je napisala i vokalizirala po jednu stranicu knjige. Poslušajte i pročitajte knjigu na sljedećoj poveznici: